Des de dijous 4 d'agost i fins dimecres 10, Castelló d'Empúries celebra la seva festa major. Una festa major que de moment presenta un èxit absolut de participació amb actes com ara la quarta edició de la Mugada, la marxa d'obstacles, els espectacles pirotècnics dels ­Se­nyors del Foc o els concerts de música per a gent jove.

Així ho declara la Margarita Gelabert, la regidora de Festes de Castelló, que diu que “en quasi tots els actes hi havia moltíssima gent” i, fins i tot, en esdeveniments que aparentment poden ser més fluixos com els concerts de dissabte dia 6, ja que coincideixen amb la festa de Vilamacolum. En aquest sentit, Gelabert comenta que “hem aconseguit que el jovent de Castelló no se'n vagi cap a altres pobles i es quedi a viure la nostra festa”.

Dels actes de la festa programats fins ara, Gelabert en destaca quatre. El primer, la festa per a la gent jove de divendres a la nit, amb l'actuació de Germà Negrdestaca la gran afluència de públic als tres punts destinats a les activitats per als nens petitse, d'Oques Grasses i Somboits, a l'exterior del Pavelló d'Esports, que es va omplir de gom a gom, i “va estar a l'altura de festes com la de Carnaval”, comenta. Gelabert també amb escuma i inflables, entre altres.

Com a tercer acte destacat, Gelabert comenta la marxa d'obstacles, la quarta edició de la Mugada. “L'èxit va ser absolut, de fet, al quart dia, ja es van esgotar les inscripcions per a la cursa”, comenta. A la Mugada, va haver-hi “tant grups de joves com famílies amb els seus nens”.

Finalment, una de les activitats més esperades va ser el correfoc, a càrrec dels Senyors del Foc, que compleixen 10 anys. Gelabert assegura, literalment, que aquest any “s'hi han lluït” i que el nou final de ruta al Rentador del poble va fer que tinguessin una “millor vista de tot plegat”.

El que segurament no va anar tan bé va ser el concert de dijous de Quim Mandado, l'Orquestra de Cambra de l'Empordà i los Guardianes del Puente. Gelabert explica que “només unes 300 persones hi van assistir” i que van tenir problemes logístics amb el nom del grup Sangtraït, fet que va fer baixar la participació.

A més a més

Castelló presentava una novetat per a la festa: la compra d'entrades per internet. Gelabert explica que, en general, ha anat bé, a falta d'acabar els actes en què les entrades s'havien de comprar d'aquesta manera. També diu que “ens hem de posar al dia”, tot i que reconeix que a la gent gran “li costa fer aquest tipus de tràmits”.

Com a mesura preventiva, però, mitja hora abans dels actes es podien comprar les entrades a les taquilles.