Aquest dimarts al vespre, en el marc del Festival Castell de Peralada, ha tingut lloc una lectura dramatitzada de 'Don Quijote' a través d'una selecció exquisita de fragments que han anat a càrrec dels actors, i les seves seductores veus, Josep Maria Pou, Camilo García, Maife Gil i Carles Canut, qui també ha dirigit la proposta. Canut ha volgut remarcar d'entrada que, amb aquesta lectura, "recuperem una antiga tradició, de quan l'obra de Cervantes es llegia per les places dels pobles" ja que la majoria d'oïdors no sabien ni llegir ni escriure.

Aquesta producció de la Fundació Romea, que ha entusiasmat al públic entre el qual destacava més d'un escriptor, s'ha fet en l'incomparable marc de la Biblioteca del Castell de Peralada, una tarima envoltada de prestatges plens de llibres pels quatre costats de la sala. Per a l'ocasió, els actors s'han impregnat més que mai de l´esperit de Miguel de Cervantes, contagiats per un espai idoni per a la commemoració de l'Any Cervantes, mitjançant la seva gran obra.

Aquesta biblioteca acull una col·lecció cervantina de 1001 edicions diferents d'aquesta obra universal, joia de la literatura. L'espectacle ha anat evolucionant amb textos que narraven escenes significatives i amb grans dosis de comicitat que han tingut com a protagonistes al famós Don Quijote (Josep Maria Pou) i al seu escuder, Sancho Panza (Camilo García). 'El Quijote' és una obra per a ser escoltada. El públic que ha omplert aquest vespre la biblioteca del Castell de Peralada i ha tingut el privilegi d'escoltar i gaudir d'una obra rica d'expressions populars, de la mà de tres professionals de l'escenari i de l'estudi del doblatge.

Amb aquest espectacle, el Festival Castell de Peralada, ha rendit homenatge a l'escriptor Miguel de Cervantes l´any en que es commemoren 400 anys de la seva mort.