Girona

La Diputació de Girona destina 772.650 euros a activitats culturals i esportives

Entre elles hi ha els actes de celebració del cinquantè aniversari de la mort de Caterina Albert i Paradís, Víctor Català

02.08.2016 | 16:19

El Ple de la Diputació de Girona ha donat llum verda avui a l'aprovació inicial d'un expedient de crèdit extraordinari i un de suplement de crèdit per destinar 772.650,10 euros a activitats culturals i esportives organitzades per ajuntaments, entitats i associacions diverses.

El crèdit extraordinari suma 79.000 euros, que es destinaran a activitats culturals d'entitats i associacions culturals i dels ajuntaments de Girona i Figueres, entre les quals hi ha els actes de celebració del cinquantè aniversari de la mort de Caterina Albert i Paradís, coneguda amb el pseudònim de Víctor Català, o el Festival de Música de Begur, entre d'altres. El crèdit ha estat aprovat amb els vots favorables de CiU, PSC, IdS, ERC i el vot en contra de la CUP.

Pel que fa al suplement de crèdit, aprovat per unanimitat, servirà per destinar 693.650,10 euros a activitats culturals i esportives programades des de diversos ajuntaments, com és ara el de Pals o el de Girona; a ajuts per a la cooperació cultural per a diversos ajuntaments i entitats que treballen en aquest àmbit, o a projectes d'interès especial en el camp de la cooperació esportiva, organitzats des dels òrgans municipals.

El Ple també ha aprovat un altre expedient de crèdit extraordinari, de 34.604,20 euros, amb la finalitat de donar suport a l'Ajuntament d'Espolla perquè efectuï les obres de desplaçament de les canonades d'abastament d'aigua potable. El crèdit ha estat aprovat amb els vots favorables de CiU, PSC, IdS, ERC i l'abstenció de la CUP.
 
Aquestes ajudes, que provenen del fons de contingència de la Diputació, serviran per atendre despeses que no es poden ajornar fins a l'exercici següent. Els crèdits extraordinaris responen a demandes per a les quals no es disposa de crèdit per atendre-les, i els suplements s'atorguen amb la finalitat de cobrir despeses el crèdit de les quals és insuficient o no és susceptible d'ampliació.
 
 
Més de 2 milions d'euros per condicionar carreteres
 
Avui, el Ple ha aprovat de manera definitiva els dos projectes de condicionament de carreteres. Es tracta, d'una banda, del projecte de condicionament del camí de Campllong a Fornells de la Selva, amb una via verda lateral, que comptarà amb un pressupost d'1.783.105,86 euros (IVA inclòs). D'altra banda, es treballarà en la carretera GI-V-6701, de Bordils a Corçà per Madremanya. L'aportació de la Diputació per a aquest projecte serà de 726.550,63 euros (IVA inclòs). L'acció ha estat aprovada amb els vots favorables de tots els grups polítics que componen el Ple.

Aquests projectes es varen aprovar, inicialment, en la sessió plenària del 21 de juny de 2016. Pel que fa al condicionament del camí que es troba dins dels termes municipals de Campllong, Fornells de la Selva i Riudellots de la Selva, es durà a terme conjuntament amb els ajuntaments de Campllong i Fornells de la Selva. El segon condicionament, que afecta els termes municipals de Corçà i de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura, se centrarà en el tram que va de Monells a Corçà.
 
La Diputació convocarà subvencions per renovar la gespa artificial de camps poliesportius municipals

La Diputació de Girona també ha aprovat, per unanimitat, les bases i la convocatòria de la segona edició de les subvencions per ajudar els ajuntaments a renovar la gespa artificial dels camps poliesportius municipals, amb una quantia total assignada de 150.000 euros. Amb aquesta convocatòria la institució vol fomentar la renovació de la gespa artificial dels camps poliesportius de la Xarxa Bàsica del Pla Director d'Instal·lacions i Equipaments Esportius de Catalunya (PIEC) de la província de Girona que hagin superat la seva vida útil i ja no garanteixin la seguretat dels usuaris ni la pràctica del joc en condicions òptimes.

Podran sol·licitar aquestes subvencions els ajuntaments de les comarques gironines que siguin titulars de camps poliesportius de la Xarxa Bàsica del PIEC. L'import màxim de la subvenció serà de 37.500 euros per a cada actuació i es determinarà segons els criteris de valoració següents: nombre d'habitants empadronats al municipi, nombre d'escolars que utilitzin l'equipament esportiu, nombre d'esportistes femenines que hi entrenin i hi competeixin, nombre d'esportistes discapacitats que hi entrenin o hi competeixin, nombre d'esports que s'hi practiquin i any d'instal·lació de la gespa artificial, entre d'altres.
 
Moció institucional de suport a la continuïtat de l'empresa Nylstar i de solidaritat amb els seus treballadors
 
La Diputació ha aprovat una moció, a proposta de tots els grups polítics, de solidaritat amb els treballadors de l'empresa Nylstar de Blanes, en relació amb l'acomiadament col·lectiu a què l'empresa tèxtil fa front per problemes de liquiditat.

Davant d'aquest escenari, el Ple de la Diputació demana a l'empresa Nylstar el màxim esforç per redreçar la situació actual i arribar a un acord satisfactori amb els treballadors i amb els seus representants. D'aquesta manera, l'ens ha mostrat el seu suport absolut als treballadors que pateixen l'ERO (expedient de regulació d'ocupació) i que ara es poden veure abocats directament a l'atur. Per aquest motiu, la Diputació es posa al servei dels treballadors i de l'empresa amb la finalitat de rebre qualsevol petició o per garantir la continuïtat dels llocs de treball a l'empresa.
 
Moció per una sanitat de qualitat a l'Hospital Josep Trueta
 
A proposta de tots els grups polítics el Ple ha aprovat una moció amb referència a l'adopció de l'acord per demanar al Govern de la Generalitat que, independentment del projecte del nou hospital Josep Trueta, el Departament de Salut dugui a terme accions per garantir el nivell assistencial adequat en l'àmbit de la sanitat a la ciutat de Girona.

La Diputació entén que la funció de les institucions públiques és garantir l'assoliment de serveis públics de qualitat per a la ciutadania, i que aquests serveis han de donar resposta a la demanda dels ciutadans. Amb l'aprovació d'aquesta moció la institució manifesta un suport ferm al servei ofert per l'Hospital Josep Trueta, que és un punt de referència atesa la seva exclusivitat a la demarcació de Girona, per la qual cosa és imprescindible adequar-lo a les necessitats de la població i de la tecnologia a fi de mantenir la qualitat de l'assistència sanitària que s'hi presta des de fa anys.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Les nostres subscripcions, s'assaboreixen
Enllaços recomanats: Premis cinema