L'espectacle 'Combattimento, amor i lluites als madrigals de Monteverdi' s'estrena aquest u d'agost, al Claustre del Carme del Castell de Peralada. Consistirà en un concert escenificat de música barroca amb direcció musical de Fausto Nardi i direcció escènica de Joan Anton Rechi, qui enguany debuta al Festival.

Els madrigals van esdevenir la forma de música profana durant les èpoques del renaixement i el barroc i va assolir el seu màxim desenvolupament a la segona meitat del segle XVI. Claudio Monteverdi va revolucionar la música amb la seva particular manera d'entendre com aquesta havia d'expressar les línies emocionals d'un text. En aquest espectacle, Joan Anton Rechi ens presenta una posada en escena on l'amor, les relacions humanes, la seducció, la pèrdua d'un ésser estimat, lluiten entre si en un ring de boxa. A 'Combattimento' el públic serà espectador d'un combat medieval, d'un combat d'emocions.

La soprano i artista resident, Sara Blanch, debutarà al festival amb aquest espectacle. Llavors també participarà als espectacles Albert-Alberto, Demestes Guinovart (13 d'agost, 20h) i I Want to be a Diva amb direcció escènica de Marc Montserrat-Drukker (14 d'agost, 19h). A Combattimento, també participaran la mezzosoprano Anna Alàs i els tenors David Alegret i Victor Sordo. L'orquestra barroca, Vespres d'Arnadí, torna al festival per quarta vegada, després d'haver participat en els concerts a càrrec dels contratenors Xavier Sabata o Max Emanuel Cencic, o amb l'espectacle Curiositats Venecianes al costat de l'escriptora Donna Leon.

En aquesta ocasió actuarà sota la batuta de Fausto Nardi, un gran amic del Festival de Peralada, on hi ha participat en diferents espectacles com l'òpera 'Das Liebesverbot' de R. Wagner, o el concert dedicat a Richard Strauss amb l'Ensemble Orquestra de Cadaqués i la soprano Ángeles Blancas.

La posada de Joan Antón Rechi no deixa indiferent. L'escenografia és senzilla i sorprenent; el centre del Claustre del Carme està ocupat per un quadrilàter de boxa. Els guants, les capes, els tamborets o les màscares d'aquest esport també formen part de l'espectacle.

Obres com 'Combattimento di Tancredi e Clorinda', juntament amb 'Il Lamento d'Arianna', 'La lettera Amorosa' o 'Il Lamento della Ninfa' són àries, madrigals representatius que, passades unes dècades, van esdevenir cèlebres obres de concert, però que van néixer per ser posades en escena. La nit de l'u d'agost, aquestes i altres obres mestres de Monteverdi es reproduiran en un espectacle escènic que pretén deixar palès el taler creatiu del divino Claudio.