Roses

Elena Kudryashova exposa a la Ciutadella de Roses

Mostra el seu treball 'Tradicions de Catalunya' a la sala d'exposicions, del 30 de juliol al 30 d'agost

28.07.2016 | 08:21
Una de les obres exposades.

L´artista russa Elena Kudryashova, coneguda com a Elena Kudry, exposarà el seu treball "Tradicions de Catalunya" a la sala d´exposicions de la Ciutadella de Roses, del 30 de juliol al 30 d´agost. La inauguració de la mostra tindrà lloc el proper dissabte, 30 de juliol, a les 20 hores. L´horari per visitar l´exposició és de 10 a 21 h, tots els dies de la setmana.

Elena Kudry va començar a pintar les llegendes, els símbols i les tradicions de Catalunya, on viu des de fa setze anys. La Sala d´Exposicions de la Ciutadella de Roses acollirà durant tot el mes d´agost una mostra del fruit d´aquest treball amb «Tradicions de Catalunya».

Nascuda a Nizhnekamsk (Rússia), Kudryashova va cursar Belles Arts al seu país natal, des d´on es traslladà al Japó, experiència que li va permetre conèixer una altra civilització i una manera diferent de veure l´art. L´any 2000 va arribar a Catalunya, on va rebre la influència del Modernisme de Barcelona o de l´obra d´artistes com Joan Miró, Pablo Picasso o Juan Gris.

Establerta més tard a Vilajuïga, no ha deixat d'experimentar amb tota mena de materials, ja sigui ceràmica, fusta i or, i amb tota mena de treballs, com ara pintura sobre tela o vidre, escultures, cadires amb núvols, cadires amb cremallera o maletes pintades lligades amb corda.

El descobriment de la cultura catalana ha portat l´artista a pintar una sèrie de quadres relacionats amb les tradicions, llegendes i símbols de Catalunya, que ara es podran veure a la Ciutadella. Amb el seu art, Elena Kudry treballa amb diferents temes i estils, però amb l´home com a element principal, amb la vida de l´ésser humà ocupant un lloc principal en les seves creacions.

El ressò de l´obra de Kudry s´ha estès per tot Catalunya i ha transcendit fronteres. Les seves creacions han estat emprades en diverses ocasions per promocionar i il·lustrar activitats culturals i per difondre les festes catalanes, o per il·lustrar portades de llibres (EUA, Itàlia). Recentment, la primera cadena pública russa TV1, va emetre un documental sobre les tradicions de Catalunya i va donar rellevància a la imatge del quadre "El Sant Jordi" de Kudryashova.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Les nostres subscripcions, s'assaboreixen
Enllaços recomanats: Premis cinema