Empúries

Descobreixen 200 denaris de plata a la ciutat romana d'Empúries

És el tresor més nombrós trobat fins ara a la ciutat romana del jaciment, a més, les excavacions d'aquest estiu han permès recuperar 24 àmfores de vi, una llosa de bronze i dos braçalets

21.07.2016 | 13:08

El jaciment d’Empúries continua donant sorpreses. Després de tres setmanes d’excavacions, ha aparegut un vas de ceràmica amb forma d’àmfora amb 200 denaris de plata del segle I a.C. Es tracta del tresor més nombrós que ha aparegut mai a la ciutat romana d’aquest jaciment de l’Alt Empordà.

Gràcies a la informació que contenen les peces i al seu context, els arqueòlegs creuen que el seu propietari els hauria amagat en una de les estances de la casa on s’està excavant i que possiblement mai va poder recuperar-les arran d’un incendi que hi hauria hagut a l’habitatge.

L’estat de conservació és molt bo i ara caldrà estudiar acuradament cada peça per conèixer-ne la procedència. A banda d’aquest tresor, també han aparegut 24 àmfores de vi a la zona del celler de la casa, una llosa de bronze –‘simpulum’- per extreure el vi i dos braçalets.

Una trentena d’estudiants participen fins al 23 de juliol en aquestes excavacions en el marc de la 70a edició del Curs d’Arqueologia d’Empúries.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Les nostres subscripcions, s'assaboreixen
Enllaços recomanats: Premis cinema