Aquest dissabte, 16 de juliol, es dóna el tret de sortida a la 16a edició del Festival de Sant Pere de Rodes. Un festival que continua apostant per la qualitat dels concerts de piano i música de cambra, formacions idònies per la immillorable acústica d'aquest monestir romànic. El festival se celebrarà tots els dimecres i dissabtes fins al 27 d'agost.

El Festival l'enceta Claudi Arimany, flautista català que, acompanyat al piano per Pedro Rodríguez, interpretarà Fantasia, amb obres de Mozart, Schubert i Shuman.

En l'apartat de música de cambra destaca la presència de duets de reconegut prestigi internacional com el Duo Calliope format per Artashes Stamboltsyan al violí i Sarah Stamboltsyan al piano que, dissabte 23 de juliol, interpetraran obres de Corelli, Wagner i Txaikovski sota el títol El violí romàntic.

Dissabte 30 de juliol, Ján Slávik al vioncel i Christoph Soldan al piano oferiran obres de Bach, Shumann i Brahms i dimecres 3 d'agost el jove prodigi Jean-Paul Gasparian al piano interpretarà Bethoven i Liszt sota el títol Prodige.

El festival fidel als seus orígens, torna amb la producció "And the Winner is ... 2016“, un concert amb les millors bandes sonores de les pel·lícules dels Òscars de Hollywood, protagonitzat per Carles i Sofia Piano Duo Orquestra Concerts4-Good-Terres de Marca, una combinació única de piano a quatre mans i orquestra de corda sota la direcció de Daniel Mestre. Un concert molt especial, la recaptació del qual anirà destinada a la investigació i lluita contra el càncer infantil de l'Hospital Universitari de la Vall d'Hebron i que se celebrarà en dues sessions, dissabte 6 i diumenge 7 d'agost.

Altres actuacions destacables són el concert de piano, Romances sense paraules, a càrrec del pianista rus Philipp Subbotin; el Duo Fortecello, amb Anna Hamayon al violoncel i Philippe Argenty al piano; el pianista francès Hugues Leclère que oferirà un programa amb peces de Bach, Chopin i Listz; el violinista turc Cihat Askin; el pianista Gokhan Aybulus; Marian Sobula i el quintet de vent i piano a quatre mans format pels solistes del Teatro Bellini de Catania que seran els encarregats del concert de cloenda del Festival de Música de Sant Pere de Rodes.