El flautista català Claudi Arimany, el reconegut Duo Calliope format per Artashes stamboltsyan al violí i Sarah Stamboltsyan al piano, i el jove prodigi Jean-Paul Gasparian són alguns dels caps de cartell del 16è Festival de Sant Pere Rodes que s´allargarà fins el proper 27 d´agost. En total s´han programat 12 concerts de piano i formacions de cambra, que aposten per la qualitat, i que actuaran en aquest monestir emblemàtic de l´Alt Empordà. Els espectacles es faran cada dimecres i dissabte. Un dels concerts més destacats és la producció ´And the Winner is...2016´ que retorna a Sant Pere de Rodes recreant les millors bandes sonores de les pel·lícules dels Òscars de Hollywood a càrrec de Carles i Sofia Piano Duo Orquestra Concert4-Good-Terres de Marca, una combinació única de piano a quatre mans i orquestra de corda sota la direcció de Daniel Mestre. Tots els diners recollits en aquest espectacle es destinaran a la investigació i lluita contra el càncer infantil de l´Hospital Universitari de la Vall d´Hebron.

Aquest dissabte arrenca la 16a edició del Festival de Sant Pere de Rodes que un any més continua apostant per la qualitat dels concerts de piano i música de cambra aprofitant l´acústica del monestir romànic.

Aquesta edició l´enceta Claudi Arimany, flautista català que, acompanyat al piano per Pedro Rodríguez, interpretarà ´Fantasia´, amb obres de Mozart, Schubert i Shuman. En l´apartat de música de cambra destaca la presència de duets de reconegut prestigi internacional com el Duo Calliope format per Artashes Stamboltsyan al violí i Sarah Stamboltsyan al piano que, dissabte 23 de juliol, interpetraran obres de Corelli, Wagner i Txaikovski a ´El violí romàntic´. Dissabte 30 de juliol serà el torn de Ján Slávik al vioncel i Christoph Soldan al piano que oferiran obres de Bach, Shumann i Brahms. Uns dies més tard, el dimecres 3 d´agost, el monestir acollirà el jove prodigi Jean-Paul Gasparian al piano que interpretarà Bethoven i Liszt amb l´espectacle anomenat ´Prodige´.

Fidel als seus orígens, torna la producció "And the Winner is ... 2016", un concert on es podran escoltar les millors bandes sonores de les pel·lícules dels Òscars de Hollywood. Serà a càrrec de Carles i Sofia Piano Duo Orquestra Concerts4-Good-Terres de Marca, una combinació única de piano a quatre mans i orquestra de corda sota la direcció de Daniel Mestre. Un concert especial, ja que la recaptació anirà destinada a la investigació i lluita contra el càncer infantil de l´Hospital Universitari de la Vall d´Hebron. S´han previst dues sessions, dissabte 6 i diumenge 7 d´agost.

Altres actuacions destacables són el concert de piano, ´Romances sense paraules´, a càrrec del pianista rus Philipp Subbotin; el Duo Fortecello, amb Anna Hamayon al violoncel i Philippe Argenty al piano; el pianista francès Hugues Leclère que oferirà un programa amb peces de Bach, Chopin i Listz; el violinista turc Cihat Askin; el pianista Gokhan Aybulus; Marian Sobula i el quintet de vent i piano a quatre mans format pels solistes del Teatro Bellini de Catania que seran els encarregats de tancar el Festival de Música de Sant Pere de Rodes.