El casal cultural de Sant Pere ha inaugurat l'exposició del santperenc Prim Fullà, 'Un traç damunt pedra', que estarà oberta fins l'11 de setembre. A la mostra, hi ha una cinquantena d'obres d'aquest gran artista empordanès i català del segle XX i primers anys del XXI, mort el passat 2015.

S'hi exhibeix l'obra gràfica de l´artista incidint en els monotips, vessant menys conegut de la seva obra; els treballs dedicats a diferents activitats fetes a Sant Pere Pescador, poble on va néixer i viure les darreres dècades; diferents olis i, finalment, la casa on va viure i on fundà l´Associació Ars-Empori.

La mostra també consta de vídeos, documentació i fotos per ajudar el visitant a fer un recorregut que rememori la vida i obra d'un artista que destacà per les seves capacitats de gran dibuixant i gravador. Va ser també un gran polemista de caràcter fort i fidel a les seves idees que el va portar a apartar-se progressivament de manera vehement, en les últimes dècades, dels circuits comercials de l'art.

En definitiva, es tracta d'una exposició homenatge a un artista intens, compromès amb l'art, amb l'ètica i l'estètica, amb la natura i amb la gent; activista, company i mestre.

La mostra es complementarà amb una segona titulada: Prim Fullà i altres artistes gravadors. Tindrà lloc el 5 d´agost, al Cortalet dels Aiguamolls, i constarà de gravats de Prim Fullà i d´altres artistes que amb la seva aportació volen retre-li homenatge.EMPORDA.INFO