La sisena edició del PoemEstiu, Festival de Poesia de l’Empordà, que organitza l’Associació Cultural Pomestiu arriba enguany a sis polacions diferents. Enguany, s’han programat nou dies de recitals amb la participació d’una quarantena de poetes d’arreu Catalunya-cada vegada són més els que s’interessen en formar part d’aquest esdeveniment “de KM0”- assenyala el director Dani Ruiz: “la meitat dels participants són locals, i a més el festival té molt en compte el paisatge i el territori de l’Empordà”.

Una altra característica que el defineix és que cada any el Festival es marida amb una disciplina diferent, i en aquesta ocasióamb l’art. En cada actuació un artista convidat hi exhibirà una de les seves peces i també el Col·lectiu Vibra decorarà l’escenari amb els seus treballs. Cada any el Festival té més prestigi i abasta més territori. Dissabte passat es va fer el primer recital a Figueres i aquest dissabte a La Vinyeta es farà un sopar maridat amb poesia. Com a novetat una de les poblacions participants que s’han afegit aquest any és Roses (22 de juliol) on el recital pren caire solidari. Es rifaran diferents articles i els guanys es destinaran a l’associació de discapacitats psíquics Tramuntanets; el Festival arriba a Navata (29 de juliol), i com a noveta també a l’Escala el 6 d’agost, amb la col·laboració del cicle Poesia als parcs i Darnius (12 d’agost) amb l’actuació de la Coral de Maçanet de Cabrenys.

Una edició més, juntament amb els recitals de poesia, s’han organitzat els Sopars Poemestiu, al celler La Vinyeta, de Mollet de Peralada, que van arrencar divendres passat i continuaran aquest dissabte dia 16, el 23 de juliol i el 5 d’agost amb l’entrega dels Premis Poemestiu.