Arran de la crisi, molts locals comercials a Figueres s’han quedat en desús, mig abandonats. Malgrat una ordenança municipal que obliga a tenir aquests espais nets, la majoria presenten una imatge decadent. Amb la voluntat de visionar la ciutat d’una altra manera i provocar mirades crítiques, Dolors Roig ha engegat una iniciativa anomenada Art a Figueres. Amb el vist i plau dels propietaris ocupa els locals i els omple d’art. Ja en porta dos. El darrer a la part alta de la Rambla.

Roig, ajudada pel seu marit, assegura que és una proposta “baratíssima” perquè el cost és zero, només cal netejar l’espai i transformar-lo en un aparador d’art. El local, un cop ja s’hi ha actuat, resta tancat i la intervenció es pot anar transformant fins que el propietari el llogui o el vengui. “Ho faig perquè tinc un esperit i un sensibilitat estètica. M’agraden les coses creatives, que facin pensar o vinculats a quelcom social i si el propietari em deixa fer...”, apunta Roig tot fent una crida a la gent jove perquè se sumi al seu projecte obert als artistes i que ha rebut molt suport dels veïns amb material per reciclar. “La idea és convertir Figueres en una ciutat artística i neta, només cal dedicació, il·lusió i temps”, assegura.

En aquests moments, Dolors Roig ja ha intervingut en dos locals. El primer, molt gran, a tocar el carrer Nou i el carrer Méndez Núnez, i, el segon, a la part alta de la Rambla, a tocar l’Astòria.