A l'Auditori Meir del Macba de Barcelona, es presenta dimecres dia 13 el cartell de la 12a trobada internacional de poesia d'acció i performance La Muga Caula, obra de l'artista Fluxus Ben Patterson, en el marc d'una taula rodona amb Oscar Abril Ascaso, Lis Costa i Joan Casellas.

El cartell es obra del mestre Fluxus Ben Patterson (1934-2016) i va ser realitzat en exclusiva per la Muga Caula en el seu estudi de Wiesbaden entre els dies 25 i 26 de maig just un mes abans de la seva sobtada mort, és per tant la seva obra pòstuma.

La Muga Caula neix l'any 2005 per celebrar el 40è aniversari d'un fet històric documentat fotogràficament l'any 1965: la visita de Marcel Duchamp al salt d´aigua de la Caula a Les Escaules, Alt Empordà. La fotografia documental i les fotoaccions, de les quals Duchamp va ser un predecessor, tenen un paper central en La Muga Caula, que es materialitza en la sèrie d'exposicions 'El paisatge documental' que cada any es presenta al Museu de l'Empordà i en la producció d'una foto performance en exclusiva per al cartell anunciador.

La Muga Caula considera els documentalistes com a creadors pel seu propi mèrit, per això a més de la funció explicativa i recopilatòria valora el seu paper creatiu que mira de fer palés en la sèrie d'exposicions que desde l'any 2011 anualment realitzem al Museu de l'Empordà sota el nom genèric de 'El paisatge documental'.

Desde el 2005 els documentalistes també formen part de les exposicions col·lectives dels artistes participants en les diferents edicions que primer s'organitzàven al Paller de Can Burgas, a les Escaules i que des de el 2010 tenen lloc al la Galeria Lola Ventós de Figueres.