Les propostes de Varvara Gulajera, Mar Canet, Manoli Mansilla i Sergi Selvas han estat les guanyadores de la convocatòria 2016 d'Ingràvid i Arts Santa Mònica de Barcelona. Es tracta de tres projectes de col·lectius no vinculats al sector cultural, dotats ara amb 2.000 euros, que es podran veure durant al Museu de l'Empordà de Figueres, dins el Festival Ingràvid que es fa a l'octubre, i, dies abans, a Barcelona. El jurat que els ha avalat està format per Tere Badia, directora d´Hangar, Cesc Casadesús, director del Mercat de les Flors, Jaume Reus, director de l´Arts Santa Mònica, Esther Pujol, directora d´Ingràvid i Rafael Camps, soci fundador d´Ingràvid.

El primer treball premiat és 'Diagnosticant l´alcoholisme' de Varvara Guljaveva i Mar Canet. És un projecte que analitza, des d´una vessant que combina ciència i creativitat, els comportaments socials davant de les addicions, sobre tot la de l´alcoholisme que, en estar tant acceptada aquesta substància dins les societats occidentals, costa de discernir l´ús o l´abús. L´obra comença a partir d´un estudi científic dut a terme per la Virginia Commonwealth Unversity i combina la investigació científica, vídeo i la interacció del públic que accedirà a l´obra de manera participativa.

El segon treball és 'All you need is hate' de Manoli Mansilla que investiga la naturalesa humana en quant als nostres sentiments bons i dolents. El que es proposa en aquest projecte és la participació ciutadana a través de diverses accions en les que els participants podran desfogar els "seus odis" en format de missatge i a través d´un experiment irreverent i dels quals tenim antecedents en artistes com Marina Abramovich o en accions polítiques fetes a Vietnam al seu moment o a Corea del Nord més recentment.

El darrer treball premiat és 'Terra d´especulació (Land of Speculation)' de Sergi Selvas que adopta un format cinematogràfic en el que basant-se en 'Doce hombres sin Piedad'. El projecte partirà o plantejarà la capacitat crítica, la necessitat o impossibilitat de consensos, a partir d´un relat fictici però que comportarà el posicionament de diversos col·lectius socials d´ideologies o interessos contraposats i que posaran al centre la presa de dacions col·lectives.