Espolla

Espolla es prepara per obrir la cinquena Escola de Glosa

La part pràctica arriba amb la14a Trobada de cantadors, del 5 al 9 de juliol

17.06.2016 | 19:21
Trobada de cantadors de l´any passat

L´Escola d´Estiu de Glosa organitzada per cinquè any consecutiu per l´Associació de foment del glosat Cor de Carxofa, l´Associació Cultural La Fraternal i l´Ajuntament d´Espolla, ja ha obert inscripcions. Enguany, l´eix temàtic de l´escola seran els romanços i  es farà del 5 al 9 de juliol coincidint amb les activitats de la 14a Trobada de Cantadors.

El programa de l´escola ofereix als alumnes classes dedicades a l´aprenentatge de la cançó improvisada, segons diferents nivells, i també activitats lúdiques i participatives, sempre dins de l´ampli món de la glosa.

A més a més, es poden escollir diferents itineraris formatius segons els interessos de cadascú: treballar la didàctica de la cançó improvisada, l´acompanyament musical de la glosa, el treball d´escena o la creació poètica. Enguany, l´eix temàtic de l´escola seran els romanços. Tant els alumnes com el públic en general poden gaudir de la programació cultural que organitzen conjuntament l´Escola i la Trobada durant tota la setmana. ??L´Escola compta amb el reconeixement i el suport del Departament d´Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i del Campus de Cultura Popular del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana. ?

Seran cinc dies d´activitats al voltant de la improvisació de la paraula com a element de cultura, com a exercici de compartir, com a repte de transmissió. La Glosa, una forma d´entendre la comunicació que es remunta molt enrere en el temps i que avui agafa protagonissme trobant nous espais i interlocutors. Un espai on es troben músics, poetes i cantadors eventuals o no.

La demostració pràctica arribarà  amb les propostes de tarda i nit de la programació de la Trobada de Cantadors. Un exemple serà el divendres amb la convocatòria de la Glosa de Vins, ajuntant glosadors i cellers. Però potser la vetllada més esperada sigui la del dissabte amb el Combat pel Rei o la Reina de les Nyacres.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Les nostres subscripcions, s'assaboreixen
Enllaços recomanats: Premis cinema