Figueres

Coia Valls serà a Figueres per parlar de la seva novel·la 'Etheria'

Amb aquest llibre torna al gènere històric centrant l'acció en una dona noble de la Gal·laècia del darrer terç del segle IV

16.06.2016 | 15:23
Coia Valls presenta el seu sisè llibre

La coneguda escriptora i actriu Coia Valls torna a Figueres, aquest divendres a les 7 de la tarda, per presentar la seva darrera novel·la històrica, 'Etheria'. Ho fa al Pati, del carrer Muralla, i a l´acte, organitzat per la llibreria L´Auca, hi participa l´alcaldessa, Marta Felip, i el periodista Josep Maria Bernils. Amb 'Etheria', Valls torna al gènere històric amb una narració ambientada en el darrer terç del segle IV. Etheria, una dona noble de la Gal·laècia vinculada amb l´emperador Teodosi, emprèn un viatge cap a Terra Santa perseguint un somni. Durant el viatge, on no tot esdevindrà com es preveia, escriurà un diari per transmetre aquesta experiència a les seves deixebles.

'Etheria' és la sisena novel·la de Valls i tal com ella mateixa explica en una entrevista recent la seva protagonista "té un somni però no crec que vingui motivat per aconseguir cap fita. Abans d´ella ja hi van haver altres dones que van peregrinar a Terra Santa. Ella, però, va escriure un diari del viatge que, parcialment, ha arribat fins els nostres dies. La protagonista de la novel·la desitja veure amb els seus propis ulls els llocs sagrats que han esdevingut els escenaris de les seves lectures. Vol viure en aquells indrets i tenir l´experiència de transitar pels mateixos llocs que van marcar la vida de Jesús o dels profetes".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Les nostres subscripcions, s'assaboreixen
Enllaços recomanats: Premis cinema