La periodista Anna Teixidor, el càmera Marc Faro i el realitzador Lluís Montserrat van recollir ahir el IV Premi Josep Maria Planes al periodisme d'investigació, que atorga la Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes i la Fundació Independència i Progrés. El guardó és per al reportatge 'A la recerca del paradís', emès al programa '30 minuts' de TV3, el febrer del 2015.

L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, va lliurar el premi a l'equip del documental 'A la recerca del paradís' al saló de sessions de l'Ajuntament de Manresa, en un acte multitudinari i un homenatge al periodisme arriscat i valent. L'entrega del guardó es va fer durant l'acte inaugural de l'Any Planes, que inclou tot un seguit d'activitats per reivindicar l'obra d'aquest periodista manresà, pioner del periodisme d'investigació a Catalunya.

El reportatge 'A la recerca del paradís', impulsat per Anna Teixidor, aprofundeix en el viatge de desenes de combatents que han deixat l'estat espanyol per afegir-se a la jihad. Encapçalat per la periodista Anna Teixidor, el càmera Marc Faro i el realitzador Lluís Montserrat, l'equip que ha elaborat el documental es completa amb la productora Jèssica Montaner, el muntador Carles Señalada, el muntador musical David Bustamante, la documentalista Raquel Vizcaya i el tècnic de postproducció d'àudio Enric Casanovas.

El premi, el convoca la Fundació Independència i Progrés i la Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes de Catalunya. El jurat, el formen Joan Manuel Tresserras, Josep Gifreu, Vicenç Villatoro, Teresa Carreras, Jordi Finestres, Enric Badia i Joan Badia com a secretari.