L'actriu i escriptora Àngels Bassas acaba de publicar amb Edicions 62 la seva primera novel·la per a adults, 'Dóna't', amb la qual va quedar finalista del Premi Pla de Literatura. Bassas ja ha triomfat en la literatura per a infants amb la creació del personatge de conte Patatu, portant-lo també al teatre

A 'Dóna't', la protagonista és una dona que es reinventa i és capaç de transformar la seva vida. En el seu debut novel·lístic, l´actriu Àngels Bassas sorprèn amb la història d´un desig. Una intriga passional protagonitzada per una dona que vol viure la vida, real i professional, intensament i sense reserves.

La Maria és una actriu que té tècnica i taules, però que, sobretot, creu en allò que està fent. Fa anys que treballa en el món del teatre i coneix bé els somnis i les frustracions dels actors i les rivalitats i enveges que s´hi amaguen. Aconseguir el que vol defineix precisament el personatge principal del seu llibre, Maria, una actriu, que immersa en plena gira teatral retrata aquest món a la perfecció.

Finalitzada deu anys després

El personatge de la novel·la, té uns trenta anys quan manté una misteriosa relació amb un desconegut que es troba per primer cop a Sevilla i continua veient durant la seva gira per Espanya: una història que transcorre amb importants salts en el temps, tant endavant com enrere. "Amb la valentia de mirar el seu interior per canviar allò que no la satisfà, Maria afronta els reptes professionals i personals com aventurar-se a viure un episodi de passió i sexe que es veurà truncat per la desaparició d´aquest misteriós personatge. Quan reapareix al cap de deu anys, el món de Maria trontollarà de nou" explica l'autora.

Deu anys és el que ha tardat l'actriu i escriptora de Figueres a recuperar un text amagat en un calaix, revisar-lo i finalitzar-lo: "era una novel·la inacabada, un material que no m´atrevia a tirar endavant, fins que persones del meu entorn em van animar a fer-ho".