Aquest dijous té lloc una nova conferència del cicle 'La història de la fotografia. La fotografia que fa història', a càrrec de Dolors Grau. L'acte, organitzat per l'Institut d'Estudis Empordonanesos' es farà a 2/4 de 8 del vespre a la sala petita de la Cate i portarà per títol 'El naixement d'una nova activitat econòmica. Fotografia a Figueres del 1860 al 1939'.

Dolors Grau (Llagostera, 1961) és arxivera Municipal de Cassà de la Selva i col·laborada docent de la UOC en la llicenciatura en documentació.

Llicenciada en història per la UAB (1982) i màster en arxivística per la UAB (1994). El seu interés per la història de la fotografia la va portar a realitzar el treball final de màster sota el títol de Un diccionari de fotògrafs. Una eina per a la datació de les imatges.

També ha estat comissària d´exposicions sobre fotografia a Cassà de la Selva i a Palafrugell i ha impartit conferències sobre historia de la fotografia, l´última de les quals a Tossa de Mar l´any 2015.

Ha publicat nombrosos llibres i articles d´àmbit local i comarcal, entre els quals i té un paper rellevant la història de la fotografia. De llibres sobre fotografia n´ha publicat tres: 'Els artesans de la imatge, Quaderns de Palafrugell' (Palafrugell) 1997; 'Fotògrafs i editors a les comarques de Girona, Quaderns de fotografia' (Girona) 1999; 'Enric Genoher i Xirgo, Plecs' (Cassà de la Selva) 2002. Mentre que d´articles sobre fotografia n´ha publicat prop d´una vintena, sobretot a la Revista de Girona, però també a Capçalera, Revista d´Olot i Diari de Girona, entre d´altres.

La seva activitat professional al capdavant de l´Arxiu Municipal de Cassà de la Selva, juntament amb el seu coneixement del món de la història de la fotografia i de l´arxivística, l´ha portat a dissenyar l´aplicació de gestió d´imatges de l´Arxiu Municipal de Cassà de la Selva i a aprofundir en les polítiques de gestió d´ingressos, de preservació i de difusió de les imatges des de l´arxiu.

Durant els darrers vint-i-cinc anys ha continuat la recerca sobre productors de fotografia a les comarques de Girona, ampliant la informació que havia compilat el gironí Emili Massanas. El resultat d´aquesta recerca es publicarà properament en la revisió que la Diputació de Girona està fent del llibre Fotògrafs i editors a les comarques de Girona.