La biblioteca Fages de Climent de Figueres acull aquest dimecres, a les 7 de la tarda, un acte per donar donarà a conèixer dos àlbums familiars de fotografies de Francesc Castellví i Vila (Esparreguera, 1878 - Figueres, 1941), amb més de 300 imatges de principis de segle XX, que mostren retrats familiars i vistes de Figueres, Girona, Esparreguera, Montserrat, etc. La directora de la biblioteca, Nati Vilanova, i la restauradora Berta Blasi, presentaran el resultat de les tasques de neteja i preservació a què han estat sotmesos els àlbums així com dades sobre el seu ingrés a la biblioteca i el seu contingut, ja digitalitzat. Tot seguit, la investigadora Inés Padrosa oferirà una conferència sobre Francesc Castellví, aportant extenses dades biogràfiques i comentaris de les imatges.

Francesc Castellví i Vila, fou llicenciat en medicina i farmàcia i professor d´educació física. Amb la seva dona, Joaquima Masó, es van establir a Figueres al carrer Santa Llogaia, número 27, on construïren la Quinta Castellví, actualment ja desapareguda. Castellví impartí classes al Colegio Hispano Francés i a l´Institut Ramon Muntaner i fou propietari de la Farmàcia Castellví, del carrer Sant Pau, 38 (Pl. Triangular) i d´un gimnàs al carrer Santa Llogaia. Castellví era aficionat a l´excursionisme i escrivia a Canigó, revista mensual de vida deportiva del Centro de Excursiones y Sports, mitjà on es van publicar algunes de les fotografies conservades. Persona activa en la vida cultural i associativa figuerenca, Francesc Castellví morí a Figueres l´any 1941, a l´edat de 63 anys.

Tot i que la majoria de fotografies estan descrites, la Biblioteca ha organitzat una sessió de treball pel proper dia 24 de maig, a les 6 de la tarda, on es visionaran les fotografies en alta resolució i, amb la col·laboració ciutadana, s´intentarà localitzar els indrets fotografiats i situar-los en el seu context històric.

La Biblioteca pretén així recuperar, conservar i difondre aquest material documental que permet descobrir aspectes de la vida figuerenca i de la seva evolució urbana entre els anys 20 i 40, alguns inèdits fins ara.