George Clooney s'ha convertit avui, com s'esperava, en protagonista del Festival de Cannes, amb la seva opinió sobre Donald Trump. Concretament ha afirmat que "no serà president perquè la por no conduirà el nostre país". També ha destacat per les seves crítiques a la poca profunditat de les informacions i les seves bromes contínues amb Julia Roberts.

Protagonista al costat de Julia Roberts de "Money Monster", pel·lícula dirigida per Jodie Foster que s'ha presentat avui fora de competició en el Festival de Cannes, Clooney ha arribat entre aplaudiments, ha desplegat tot el seu encant i s'ha guanyat a una audiència, ja lliurada per endavant, sense molt esforç.

Amb vestit i camisa negra i un gran somriure, l'actor ha començat per servir aigua a tots els seus companys de la pel·lícula -hi havia també Dominic West, Jack O'Connell i Caitriona Balfe- i fer un petó a la moderadora de la roda de premsa entre les xiulades dels periodistes. I armat amb un gran somriure no ha dubtat a bromejar amb Julia Roberts, que s'ha assegut al seu costat, i no ha parat de riure en tota la roda de premsa i contestar amb ironia a la majoria de les preguntes, encara que s'ha posat seriós quan ha arribat el torn de la política.

Fins i tot ha arrancat aplaudiments quan ha rebutjat convençut la possibilitat que el virtual candidat republicà Donald Trump arribi a la presidència dels Estats Units perquè, ha assegurat, ''la por no guanyarà''. Ni en el tema de la immigració del que Trump tant parla, ni en el de les dones ni en qualsevol un altre."Trump és el resultat, en gran manera, del fet que molts dels programes de notícies no es fiquen en la profunditat en les històries", ha dit Clooney, que ha ressaltat que els vídeos amb les polèmiques asseveracions del candidat es repeteixen sense parar, la qual cosa contribueix a la seva popularitat.

Cal analitzar i aprofundir en els temes més importants, ha assenyalat Clooney, que ha citat el problema dels refugiats -"és la major crisi en el món ara mateix" i ha ressaltat que la pel·lícula que presenta avui a Cannes posa el dit justament en "la desastrosa forma d'informar" que hi ha en l'actualitat, en "com no entrem en la veritat de les coses". Una pel·lícula on tots els membres de l'equip han tingut la ment oberta a l'hora de rodar-la.

Al seu costat, Roberts ha participat menys en la roda de premsa, però s'ha mostrat encantada de treballar amb el seu amic i amb Jodie Foster -"la seguiria a totes parts"- en una pel·lícula que és "un somni fet realitat". Malgrat tot, s'ha mostrat una mica intimidada per la bogeria de Cannes, un certamen "meravellós i una gran celebració del cinema", i ha assegurat que, en la primera participació en el festival, l'únic membre de l'equip que té més que ella és Jack O'Connell.

Al costat d'ells, Jodie Foster va recordar que va estar a Cannes fa quaranta anys per a presentar "Taxi Driver" i que en aquest temps, el Festival "és diferent, més caòtic i amb fotògrafs pertot arreu". L'actriu i realitzadora, que va ser nominada a l'Óscar per aquest paper quan solament tenia 12 anys, també ha destacat el "gran honor" que suposa per a ella estar a Cannes al costat de directors "tan meravellosos" als quals admira, com Pedro Almodóvar o Jim Jarmusch.