El servei de Cultura de l´Ajuntament de Figueres ha sol·licitat una subvenció del Pla de Fons Europeu FEDER per dur a terme el projecte de renovació museogràfica del Museu de l´Empordà. L'import sol·licitat és de 370.000 euros. Aquesta subvenció del fons FEDER, gestionat des de la Diputació de Girona, suposaria el finançament del 75 per cent del cost del projecte. En cas d´obtenir-la, permetria posar al dia tot l´equipament museístic en matèria museogràfica i d´accessibilitat, incloent-hi la possibilitat de donar-li més visibilitat, potenciar la recepció de més visitants i la implementació d´una botiga.

El projecte està pensat per realitzar-se per fases, per la qual cosa el compromís de l´Ajuntament d´aportar 92.500 euros es pot perioditzar al llarg del mandat. Entre les intervencions que s´hi farien, destaca l´ampliació de la superfície expositiva actual del Museu, que s´incrementaria de 134 m2 a més de 350 m2.

Així mateix, es recuperaria l´auditori Narcís Sala com a espai polivalent i sala d´exposicions, es realitzaria una reforma d'espais interiors com lavabos o magatzems, entre d´altres, i una millora d´accessibilitat amb una nova botiga al carrer enginyers i molta més visibilitat a l´accés d´aquest carrer.

També es preveu actualitzar la façana de la Rambla a través de pantalles de leds, millora d´imatge frontal i lateral i l´eliminació d´aspectes ornamentals desfasats.

El regidor de Cultura de l´Ajuntament, Alfons Martínez, ha destacat que es mostra optimista, ja que "hi ha moltes possibilitats que se´ns concedeixi la subvenció, atenent a què fa anys que cal fer aquesta renovació i actualització museogràfica i que complim plenament amb els requisits. Aquest projecte s´emmarca en el nou impuls que volem donar al Museu de l'Empordà com a motor de l'art empordanès".