El Festival d'Eurovisió congrega any rere any a milions de teleespectadors a tot Europa. Les actuacions dels artistes creen gran expectació entre els eurofans, que analitzen al detall cada coreografia i cada cançó. Posteriorment, és el jurat el que s'encarrega d'atorgar el veredicte.

Mentre unes actuacions impacten per el seu atrezzo, melodies o posada en escena, altres creen autèntica commoció. Les actuacions fora de to i fins i tot ridícules que han deixat algunes edicions, han quedat gravades a les retines dels seguidors d'Eurovisió.

A continuació, repassem els 10 moments més vergonyosos que ha deixat la història d'Eurovisió.

Rússia, 2012

Aquest grup d'àvies russes van portar la música regional fins Eurovisió amb les seves melodies i la seva estètica. La seva 'Party for everybody' no va deixar indiferent a ningú en l'edició de 2012.

Bulgària, 2009

La cançó 'Illusion' de Krassimir Avramov va arribar a les semifinals d'Eurovisió 2009. El colorit de la seva vestimenta i les xanques sobre les quals anaven pujats els artistes, no va poder silenciar les seves sortides de to sobre l'escenari.

Chikilicuatre, Espanya 2008

La participació espanyola a Eurovisió 2008 va estar marcada per l'actuació de Chikilicuatre. L'artista va arribar al festival amb un vestuari estrambòtic i un tema que, malgrat la seva lletra, va aconseguir un meritori lloc 16.

Letònia, 2008

Els pirates letons van arribar a l'escenari d'Eurovisió amb un ritme poc encertat i van naufragar en el seu intent de captivar al jurat del certamen musical.

Irlanda, 2008

L'edició de 2008 va deixar moltes actuacions per a l'oblit a Eurovisió. Als espanyols i els letons, es van unir els irlandesos amb el seu 'Dustin the turkey'. El vestuari i la posada en escena d'aquest grup va produir calfreds entre els espectadors d'Eurovisió.

Ucraïna, 2007

La medalla de plata aconseguida per Ucraïna en 2007 és el resultat d'una estètica futurista i arriscada. Una actuació, amb molts detractors, va aconseguir atreure els vots i portar a la fama a Verka Serduchka.

Àustria, 2003

El desafinament constant d'Alf Poier va semblar passar desapercebut per al jurat d'Eurovisió 2003. Els acords del seu tema Weil der mensch zählt li van valer un sisè lloc, que poc es tradueix en la seva actuació.

Israel, 2000

La 'Happy Song' amb la qual va arribar Israel a Eurovisió 2000 va deixar sobre l'escenari a un grup de ballarins, que menys ballar van fer de tot.

Alemanya, 1998

El setè lloc de Alemanya a Eurovisió 1998 poc té a veure amb la seva participant. La indumentària triada per Guildo Horn per interpretar Guildo hat euch lieb! va deixar sense alè als eurofans.