El tercer Gran Circ de Nadal de Girona girarà al voltant de l'exotisme d'Orient i portarà al pavelló de Fontajau atraccions de fins a deu països diferents. Volteig acrobàtic vingut de Mongòlia, equilibris en contorsió de Rússia, monocicles xinesos amb llançament de plats, ballarines àrabs sorgides de les mil i una nits... I així, fins a completar un cartell format per 30 artistes i dotze companyies. Encara queden set mesos per a la cita, però els organitzadors ja comencen a escalfar motors, amb l'objectiu de repetir les xifres de públic de les dues anteriors edicions (més de 17.000 espectadors). Coincidint amb el 'Girona, Temps de Flors' les entrades per al Gran Circ de Nadal ja es posen a la venda, amb un descompte de 5 euros per a qualsevol de les set funcions.

Al 2014 -la primera edició del circ- el protagonista indiscutible va ser el gel. L'any passat, la màgia de gran format. I aquest 2016, el pes central el tindran els espectacles asiàtics i l'exotisme d'Orient. La tercera edició del Gran Circ de Nadal de Girona ja perfila cartell, amb l'objectiu de tornar a posar Girona al mapa de les ciutats europees que acullen aquests espectacles coincidint amb les festes (com Amsterdam, Berlín, París o Stuttgart).

Durant quatre dies, el pavelló de Fontajau es transformarà amb les llums i atmosferes del país dels Reis Mags. Seran set funcions, repartides entre la tarda de Nadal i el 28 de desembre, durant les quals passaran per l'escenari 30 artistes de fins a dotze companyies, vingudes de deu països diferents.

Ballarines de la dansa del ventre es passejaran entre les primeres figures dels circs estatals de la Xina, Mongòlia, Rússia, el Vietnam o Kazakhstan. Vestuari, coreografies, música i decorats s'aliaran amb els diferents números circenses.

'Orient-El Circ dels Reis Mags' ja ha començat a desvetllar qui formarà part del cartell. Entre d'altres, s'hi podran veure els equilibris dels germans vietnamites Giang, els monocicles xinesos del quintet Troupe Hohhot, les contorsions del jove acròbata rus Andrey Katkov o el volteig acrobàtic i els salts a bàscula de la Troupe Zola, vinguda des de Mongòlia.

Entrades ja a la venda

Les entrades per a la tercera edició del Gran Circ de Nadal de Girona ja estan disponibles. Coincidint amb el 'Temps de Flors', els artífexs de l'espectacle -Circus Arts Foundation- les han posades a la venda amb un descompte especial: tots aquells qui les comprin durant els dies del certamen floral, gaudiran de 5 euros de descompte (per a totes les funcions i categories de seient).

L'objectiu és que, amb aquest nou espectacle, el Circ de Nadal es consolidi com una de les principals activitats de l'agenda de festes a la ciutat de Girona. En les dues anteriors edicions, les diferents funcions van rebre més de 17.000 espectadors.

Text