La pintor Elina Cerla i l´escripto Jofre Casanovas, amb el projecte conjunt "Vides fluides", han estat els guanyadors de la XVIII Beca Internacional de Primavera de l´Escala. Ambdós ja s´han instal·lat a la Casa dels Forestals de Sant Martí d´Empúries, on desenvoluparan el projecte durant tres mesos.

Aquest any, degut a la naturalesa del projecte, també s´ha habilitat part de la Casa del Gavià, al centre de l´Escala, per tal que els becaris hi puguin treballar. "Vides fluides", pretén fer un retrat -pictòric i escrit- de personatges singulars del municipi. "El resultat d´aquest projecte multidisciplinari seran els retrats pictòrics acompanyats dels seus respectius retrats en format de relats on, per donar resposta a l´exploració sobre la identitat, traç i paraules, llenguatge pictòric i llenguatge literari dialogaran entre ells", remarquen els guanyadors de la beca, els quals destaquen també que "els relats, nascuts del contacte directe amb les persones durant les sessions, tindran una base biogràfica, però l´objectiu és transcendir la mateixa. Una vivència, un petit fet, un record, seran el centre de narracions on aquest punt central contindrà una càrrega simbòlica i un ressò per a què se senti més enllà de la persona en concret i s´apropi a la pròpia vida de l´Escala".

El resultat final està previst que derivi en una exposició, que es farà a la Casa del Gavià, i en un llibre. A més, durant el procés, es preveuen accions amb les escoles locals.

El regidor de Cultura, Rafel López, considera molt important "aquesta vinculació molt propera de la beca amb l´Escala i els escalencs" i considera que "ajudarà a apropar el projecte al poble".

El jurat de la Beca Internacional de Primavera el formen Lluís Roura, Manolo Sierra, Jordi Rodriguez- Amat. Enric Tubert, Josep Mª Simon.