Una nodrida representació de l'associació cultural que dóna suport al Museu Dalí de Saint Petersburg a Florida, The Guild, està de visita aquesta setmana a l'Alt Empordà per resseguir alguns dels espais emblemàtics relacionats amb el pintor empordanès.

Els trenta-cinc integrants d'aquesta comitiva nord-americana visitaran, al llarg d'aquests tres dies, el Teatre Museu Dalí de Figueres, el Castell de Púbol i la casa-museu de Portlligat a Cadaqués. També aprofitaran per conèixer d'altres espais culturals i d'interès de l'Alt Empordà.

La visita ha estat coordinada per Pascual Pesudo, membre de la Junta dels Amics dels Museus Dalí i patró honorífic del Museu Dalí de Florida. Compta amb la col·laboració de la Fundació Gala - Salvador Dalí i dels Amics dels Museus Dalí.

The Guild es va fundar l'any 2010 per donar suport i difondre les activitats del The Dalí Museum, organitzar activitats culturals i sortides com la que aquest dilluns dia 2 de maig ha començat a Figueres. L'actual presidenta és Marianne Morse, dona de Brad Morse, fill del matrimoni Reynolds i Eleanor Morse, col·leccionistes i impulsors de museu dedicat a Salvador Dalí a Florida.