Roses

Digitalitzen cinc col·leccions de l'hemeroteca rosinca i la posen a l'abast del públic

La iniciativa, impulsada per l'Arxiu Municipal, inclou 6.830 pàgines consultables ara a través de la web municipal

02.05.2016 | 12:51
Les pàgines formen part de cinc col·leccions
Les pàgines formen part de cinc col·leccions

Durant els darrers sis mesos i gràcies al Pla d'Ocupació de Catalunya, l'Arxiu Municipal de Roses ha digitalitzat 6.830 pàgines de cinc col·leccions de l'hemeroteca municipal. Totes aquestes pàgines poden ser consultades a través de la pàgina web de l'Ajuntament, roses.cat.

La revista i programes de la Festa Major de Roses, que es conserven entre els anys 1946 i 2007; la revista La Veu (1987-1993); la revista La Bahía (1989-1992); La Voz del Caos, Revista Cultural de Roses (1997-2001); i Deriva. Revista Cultural de l'Alt Empordà (2003-2005), són les capçaleres digitalitzades. A més, se'ls han aplicat tècniques d'OCR perquè puguin ser cercades a partir de text lliure.

Cal destacar també que properament aquestes revistes seran publicades al web de l'Arxiu Municipal de Roses perquè puguin ser consultades per la ciutadania. Totes tenen un alt valor històric per entendre la Roses contemporània. Aprofitant l'avinentesa, a més, l'Arxiu Municipal fa una crida pública perquè les persones que tinguin a casa revistes locals i programes de Festa Major antics, els cedeixin temporalment per poder-los digitalitzar i posar-los a l'abast de tothom.

Malgrat que la sèrie de la revista de la Festa Major és quasi completa a partir de l'any 1968 (només manca l'any 1973), anteriorment falten molts números que possiblement es puguin recuperar de caixes, calaixos o armaris de molts rosincs i rosinques.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Les nostres subscripcions, s'assaboreixen
Enllaços recomanats: Premis cinema