El Museu Memorial de l´Exili (MUME) de La Jonquera presenta aquest dissabte a les 11.30 h l´exposició 'J´ai dessinée la guerre. La mirada de Françoise i Alfred Brauner' que es podrà visitar fins al 12 de juny.

Aquesta exposició proposa, d´una banda, un retrat de les guerres en l´època contemporània a partir de dibuixos realitzats per infants que s´han trobat atrapats en aquests conflictes. De l´altra, els dibuixos són també un testimoni personal punyent de l´experiència dels infants en els contextos bèl·lics.

L´exposició es basa en els fons dels dibuixos fets per infants en temps de guerra que van recollir Françoise i Alfred Brauner en el decurs del segle XX; des de la Guerra Civil espanyola fins a Txètxènia passant per la Segona Guerra Mundial, Vietnam, Algèria, Afganistan, Palestina??L´exposició, les curadores de la qual són Rose Duroux i Catherine Milkovitch-Rioux (Université Blaise Pascal, Clermont-Ferrand), ha estat realitzada en el marc del programa de recerca de l´Agence Nationale pour la Recherche Enfance, Violence, Exil. Així mateix, té el patrocini de la Unesco.

Catherine Milkovitch-Rioux assistirà a l´acte d´inauguració i farà una intervenció entorn del projecte EVE (Enfance, Violence, Exil), un projecte encapçalat per la Université Blaise Pascal.