El diari d´informació general Levante-EMV i l´esportiu Superdeporte, tots dos del grup Editorial Prensa Ibérica, oferiran a partir del pròxim diumenge 1 de maig la seva edició digital també en valencià. Segons que ha explicat la subdirectora de Levante-EMV, Isabel Olmos, el diaris oferiran un enllaç als lectors a través del web perquè puguin escollir quina de les dues versions volen llegir, en castellà o en valencià. Olmos ha precisat ambdues edicions oferiran els mateixos continguts i ha descartat edicions en paper en valencià.

Amb tot, ha indicat que Levante-EMV ampliarà els continguts en llengua pròpia al paper i als suplements però que no hi haurà un diari al quiosc exclusivament en valencià. "Consideràvem que calia donar un pas més perquè els nostres lectors també estàvem reclamant-nos una edició digital en valencià", ha explicat la subdirectora del diari, que ha afegit que Levante-EMV està immers en un procés de modernització en el qual cal oferir als lectors "la possibilitat d´accedir a la informació actualitzada i d´última hora també en valencià".

Segons que ha remarcat Isabel Olmos, el diari Levante-EMV és el líder en audiència i difusió al País Valencià i aposta als seus continguts per introduir el valencià a seccions com Panorama, Aula, El conte del diumenge, en les edicions comarcals i alguns articles d´opinió. L'edició digital en valencià del Levante-EMV és la primera versió en la nostra llengua d'un diari del País Valencià. Recentment digitals com eldiario.es han fet el pas d'oferir també una edició en valencià però cap diari en paper ha ofert versió en llengua pròpia a través del web.

Sobre aquesta manca de presència de la llengua als mitjans d´informació general del País Valencià, Isabel Olmos ha demanat a les administracions públiques més ajuts perquè la iniciativa privada no se´n surt a causa del baix consum. En aquest sentit, Olmos ha reclamat als ciutadans autocrítica "perquè de vegades reclamem coses que després no consumim". Així, ha demanat fer una reflexió i preguntar els ciutadans quants llibres o revistes han consumit en el darrer mes. "Tots coneixem experiències i projectes que sense un suport econòmic no se n´han sortit perquè la gent no ha acompanyat", ha dit.

"Impulsar el valencià correspon al les administracions públics, les empreses privades podem acompanyar i podem sintonitzar amb les demandes dels nostres lectors però s´ha de demanar a les administracions públiques mitjans o ajudes de foment del valencià", ha indicat.

Amb tot, ha remarcat que en el moment actual la societat valenciana ha superat molts conflictes lingüístics i viu un moment de "pau dolça". Olmos ha afegit que el moment actual ha d´ajudar consolidar una cosa que és normal al carrer, "que és que la gent parla les dues llengües indistintament" .

En aquest sentit, ha assenyalat que amb el canvi de govern, amb més sensibilitat de les institucions, "s´ha de donar una empenta a la llengua que ha estat minoritzada públicament". Al respecte, ha posat en valor el pas que ha fet el Levante-EMV "d´oferir un ventall del que és la societat valenciana, plural i diversa, que reclamava que atenguéssim a una demanda que és justa".