El conseller de Cultura, Santi Vila, ha qualificat Sant Jordi com la "gran festa cívica" en què el sector cultural i els llibres en particular en són els protagonistes. Una diada que, al seu entendre, s'envia el missatge als ciutadans que en democràcia la discrepància és "legítima" sempre a costat de l'obligació de "dialogar" i "buscar acords". "És un dia especial en el qual podem estar junts celebrant la diada polítics que pensem de manera molt diferent. Això ha de reconfortar tothom", ha insistit. En una atenció als mitjans durant el tradicional esmorzar de Sant Jordi a l'Hotel Regina, Vila ha anunciat que ja ha comprat les obres 'Jacint Verdaguer. Una biografia' i 'Miguel de Cervantes. La conquista de la ironia' (Taurus) de Jordi Gràcia i que li han regalat un assaig polític.

Santi Vila ha assistit per primera vegada al tradicional esmorzar a l'Hotel Regina, punt de trobada d'editors i escriptors i tret de sortida del Dia de Sant Jordi. En una declaració davant dels mitjans de comunicació, el conseller s'ha mostrat convençut que el seu departament durant tot l'any és el "més ric", però en la diada de Sant Jordi encara més, en què aspirem a que els ciutadans "siguin rics d'esperit".

Com cada any, l'Hotel Regina ha congregat desenes d'escriptors catalans, de l'Estat i fins i tot internacionals que contribuiran a fer de Sant Jordi la diada protagonitzada per llibres.