Figueres

Jaume Mach dedica una exposició a la coreògrafa Isadora Duncan

Una vintena de pintures retraten l'univers de l'artista en una mostra al Motel Empordà

15.04.2016 | 19:58
Una de les pintures de la mostra
Una de les pintures de la mostra

El pintor Jaume Mach presenta aquest dissabte a les 19.30 hores l’exposició 'Els passos d’Isadora Duncan' al Motel Empordà. La nova sèrie de pintures de Jaume Mach s’endinsa en l’univers de la coreògrafa nord-americana Isadora Duncan, per a molts, la creadora de la dansa moderna. Mach ret així homenatge a un dels seus mites a través d’una vintena de quadres que, com ve essent habitual als darrers temps, estan pintats sobre metacrilat, una superfície exigent que no permet errades i que obliga a pintar “en negatiu”, superposant les capes a la inversa de com es faria en una tela convencional.

A cadascuna de les peces de la nova sèrie es conjuguen tres elements: la silueta de la ballarina, les notes musicals de la peça que balla Duncan, i un fons eteri carregat d’esoterisme, ja habitual en el pintor jonquerenc. Però no només això, sinó que cadascun dels quadres va acompanyat d’un Codi QR, el qual, si l’espectador l’activa des del seu telèfon mòbil o tauleta, el condueix a una pàgina web que ha creat expressament i on es pot escoltar la melodia que Duncan ballava en el passat (Mozart, Beethoven Txaikovski, etc.) i que “ara” torna a ballar al quadre de Mach.

Espai de vídeo
A l’exposició també hi haurà un espai de vídeo on es projectarà de forma cíclica un audiovisual que explica el procés creatiu de l’artista per arribar a crear la sèrie. La glosa i presentació de la inauguració anirà a càrrec de l’historiador de l’art Enric Tubert. La mostra es podrà visitar fins al dia 31 de maig.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Les nostres subscripcions, s'assaboreixen
Enllaços recomanats: Premis cinema