L´artista rosinc Antonio ­Sán­chez Santiago sempre ha vinculat la seva obra al Mediterrani i ha treballat tenint plena consciència del medi. Aquest fet ara li ha estat reconegut per la Fundació Pro Maris Europea Mediterrània, que li ha fet entrega del premi Pro Maris de les Arts per la seva trajectòria. "És un reconeixement que no m´esperava, però és una satisfacció", valora l´artista.

Per a Sánchez Santiago té molt de valor el fet que aquest guardó l´hagi decidit una comissió que ha proposat el seu nom. "No és un premi al qual et presentes per guanyar", explica complagut. La comissió, doncs, ha tingut en compte aquesta promoció cultural del Mediterrani que ha fet l´artista al llarg de les tres dècades que es dedica al món de les arts. "Tota la vida he treballat amb pintures bio i eco i la meva obra és molt representativa del Mediterrani", constata.

La Fundació Pro Maris és una organització intergovernamental que té la seu a Barcelona i amb vocació regional mediterrània. Creada l´any 1997, actualment col·labora amb tretze països amb temes de cooperació, desenvolupament internacional, medi ambient i cultura. Així, la Fundació promou exposicicions, projectes de desenvolupament, recerca, art i espectacles i la integració de col·lectius mediterranis immigrants.