Fa uns dies, el col·leccionista italià Benjamino Levi va denunciar, davant dels mitjans de comunicació, que la Fundació Gala-Dalí havia bloquejat una exposició seva a Terrassa. Davant aquest fet, la Fundació Dalí ha negat haver paralitzat l'exposició si no que "va ser la Fundació Cultural Privada Caixa Terrassa "a la vista de les irregularitats que la seva concepció per part del senyor Levi plantejava, atès que es donava a entendre al públic que les obres en tres dimensions exposades havien estat creades i realitzades per Salvador Dalí, quan no és possible afirmar-ho en relació a la majoria de les obres que s'hi incloïen".

En un comunicat fet públic per la Fundació Dalí, aquesta assegura que les escultures que formen part de la col·lecció Levi a través de diverses societats i fundacions són, "en la seva majoria, obres que Dalí no va crear personalment i de les quals no se li pot atribuir la seva autoria".

La Fundació explica que Dalí, ratificant un document signat per la seva esposa Gala, "simplement va concedir una autorització per reproduir en qualsevol format determinades obres pictòriques que possiblement eren de la seva autoria". En aquest punt, la Fundació especifica que mai les ha pogut revisar ni ha vist mai cap original d'aquestes autoritzacions. De fet en base a aquestes autoritzacions, Levi en va fer aquestes escultures. Per la Fundació queda clar que "el senyor Levi ha fet una interpretació tridimensional d'unes obres bidimensionals, creant unes escultures a l'elaboració de les quals Dalí no hi ha participat".

Això fa que, segons la llei de la Propietat Intel·lectual, aquest tipus d'interpretacions o transformacions passin a ser qualificades com a "obra derivada" i n'atorga la condició d'autor a qui efectui la interpretació o transformació. En aquest cas, doncs, la Fundació Dalí apunta que aquestes obres no poden ser, doncs, presentades com obres de Dalí. A més, especifica que, tot i que Levi té, dins la seva col·lecció, entre dues i cinc escultures que es poden atribuir a Dalí, "no en té el dret d'exposició perquè la legislació vigent en aquell moment no transmetia aquest dret a l'adquirent sino que romania en poder de l'autor". Aquest dret ara forma part dels que la Fundació gestiona per cessió de l'Estat espanyol.