El Museu de l'Empordà de Figueres podria tenir director abans que acabi aquest any. En aquests moments, just un any deprés de la disolució del Consorci que gestionava el museu, s'estan redactant les bases del concurs per la plaça "de mèrits i projectes" que, segons el regidor de Cultura, Alfons Martínez, haurà de cobrir "una persona que conegui bé el museu i les seves dinàmiques". Passat l'estiu, possiblement es convoqui el concurs i tots els candidats siguin valorats per un jurat expert que "decidirà quina és la persona idonia". Així ho ha explicat Martínez en una roda de premsa aquest matí a l'Institut Ramon Muntaner, on van restar dipositats els fons artístics del Museu del Prado, germen del Museu de l'Empordà.

Tot i aquest impàs de temps sense director, el museu figuerenc ha seguit treballant programant exposicions i altres activitats. El 2015 van visitar-lo 15.100 persones, una xifra similar a la d'anys anteriors. El regidor de Cultura ha avançat que enguany el museu incrementarà el seu pressupost -es passarà de 165.000 euros a 200.000- creant una partida nova de 15.000 euros destinada només a adquisicions. En aquest sentit, l'any passat es van rebre vint-i-dues obres fruit de donacions i cessions.

Tant el regidor com el tècnic de Cultura, Pep Torner, han agraït la implicació dels treballadors del centre museístic en el funcionament diari mentre que la tècnica del Museu de l'Empordà, Teresa Miquel, han explicat els treballs que s'han anat fent aquests mesos de portes endins: "des de recuperar col·leccions fins a reestructurar el magatzem perquè ja patim problemes d'espai". En aquest sentit, un dels primers objectius és donar més visibilitat a les col·leccions pròpies. També s'ha anunciat que, per Fires, l'exposició estrella del museu estarà dedicada a Ramon Pichot.