Ramon Boixadós ha estat reelegit, novament, president de la Fundació Gala-Dalí per cinc anys més i de forma unànime, en la reunió del Patronat celebrada aquest matí a Figueres. A més, també s'ha renovat en el càrrec de secretari general a Lluís Peñuelas i s'ha donat entrada a tres nous patrons: el conseller de Cultura Santi Vila, el secretari general del departament de Cultura de la Generalitat, Pau Villòria i al director del diari La Vanguardia, Marius Carol.

Durant la roda de premsa posterior, Joan Manuel Sevillano, gerent de la Fundació, ha manifestat l'interès creixent de la Fundació pel mercat asiàtic i ha especificat algunes de les accions recents que s'han dut a terme a la Xina. "Aquest és un mercat fonamental", reconegué. En aquest sentit, la web de la Fundació ja s'ha traduït al mandarí, fet que ha comportat canvis substancials tenint en compte les diferències culturals. "En aquest mercat d'art, la nostra presència és imprescindible per educar, divulgar, protegir i aportar més transparència i serietat", ha afegit el gerent.

L'entrada en el mercat xinès busca atraure, sens dubte, el públic asiàtic tot i que, es va assegurar, fins que no s'aconsegueixin vols directes des de la Xina fins Barcelona, l'accès d'aquest visitant a Catalunya serà difícil. Més fàcil ho van tenir fa anys amb el visitant rus, un sector que els darrers tres anys ha caigut un 35 per cent tot i que les previsions és recuperar-ne una part aquest any. "Les previsions són bones", ha afirmat Lluís Peñuelas, secretari general de la Fundació. Només l'any passat, es van perdre 200.000 visitants rusos, passant aquests de ser la segona nacionalitat en quant a visitants a ser la tercera.

Durant la roda de premsa, la directora dels Museus Dalí, Montse Aguer, també va anunciar que a finals d'aquest any o durant el primer trimestre del 2017 es conclourà tot el catàleg raonat de l'obra daliniana i es començarà a abordar l'obra escultòrica i gràfica.