La capella de Santa Clara de Castelló d´Empúries serà l´escenari on tindrà lloc, des d´aquest dijous i fins dissabte, un simposi internacional de música antiga organitzat per la Universitat de Barcelona. Hi participaran una quinzena d´experts en la matèria arribats d´universitats d´arreu del món, com per exemple Sidney, a Austràlia, o Saarlandes, a Alemanya. L´assistència al simposi és gratuïta, però cal inscripció prèvia i la inauguració de l'acte tindrà lloc aquest dijous a la tarda a càrrec de l'alcaldessa de Castelló, Assumpció Brossa.

'El judici final. So. Imatge. Litúrgia. Escena' és el títol amb el qual s´ha batejat el simposi on es parlarà sobre la tradició cultural del Cant de la Sibil·la com a manifestació del Judici Final en les seves múltiples expressions, siguin artístiques o literàries. "Del camí i els mitjans per assolir la immortalitat s´han ocupat les religions de tot signe que, com la cristiana, la jueva o la musulmana, imaginen un Judici Final previ al destí últim de l´ànima, on es premia o es castiga en funció del comportament que s´ha tingut en el curs de la vida", s´explica en una nota feta pública.

Suports per fer-lo possible

Aquesta iniciativa ha estat coordinada pel Departament d´Art i Musicologia de la UAB i ha rebut el suport del Ministerio de Economía y Competitividad i la col·laboració de la Universitat de Girona i el Museu d´Història Medieval de la Cúria-Presó de Castelló.