'Milcel·lània', és una esplèndida exposició fotogràfica i poètica de Dolors Gibert i Rafael Casanova que es va inaugurar dissabte passat al Mas Pi de Verges (Baix Empordà) i on romandrà fins el 29 de març. És una mostra retrospectiva de fotografies de l'artista on es recull una pinzellada del treball que ha realitzat al llarg de la seva vida professional, sobretot dels últims 10 anys. A cada fotografia s´ha afegit un fragment, una frase, d´un poema del poeta valencià Rafael Casanova, que ha acceptat col·laborar en aquesta mostra.

D´aquesta manera, Gibert i Casanova, ens ofereixen una Miscel·lània fotogràfica i poètica on han unit les seves dues disciplines artístiques (poesia i fotografia) per tal d´oferir una proposta literària i gràfica alhora, sense que cap de les dues renunciï al seu propi llenguatge expressiu, però que s'hamonitzen i complementen per proposar una coherent unitat expressiva.

Dolors Gibert ha fet més de 30 exposicions, dins i fora de Catalunya, i ha estat reconeguda amb diverses distincions i premis. Entre aquests, el premi Lux atorgat per l'AFP (Asociación de Fotògrafos Profesionales de España).

Rafael Casanova ha publicat diveros poemaris i obtingut variats i prestigiosos premis: Gata de Gorgos, Jaume Bru de Sagunt, Senyoriu d´Ausiàs March, Miquel Martí i Pol 1999 de Roda de Ter. I recentment, ara l´any 2016, ha guanyat el primer premi de Poesia de Torrent (València).