El Museu Memorial de l'Exili projecta aquest dijous 'Memorias', un documental sobre les vides de Leo, Orazio i Giordano Bruno, tres antifeixistes que participaren a la Guerra Civil, segueix les traces d'aquestes vivències que esdevenen un pretext per anar més enllà i reflexionar sobre l'herència i les contradiccions de la memòria, els seus conflictes, els perills de l'oblit i els antídots per l'oblit; els valors de l'antifeixisme i la seva actualitat. La projecció es farà a les 11.30 hores amb la participació del director del documental, Francesco Corsi, i els alumnes de batxillera de l'IES La Jonquera.

El documental proposa una visió plural, com a suma de les tres memòries individuals dels protagonistes. També porta l'espectador en un viatge a través d'Espanya i Itàlia cap al front. El duu cap als territoris encara marcats per les ferides de guerra en una recerca de les veus dels testimonis i de les traces de la memòria.

El documental es presentarà els dies 24, 25 i 26 a Portbou, la Jonquera, Barcelona i Tarragona. Més informació a la web del documental memoriasfilm.org