L´Escala ha arrencat aquest diumenge la quinzena d´activitats que ha programat al municipi dins l´Any Caterina Albert-Víctor Català amb motiu del 50è aniversari de la mort de l´escriptora. La sala d´actes municipal ha quedat petita per acollir la inauguració d´aquesta commemoració, un acte en el qual ha participat el nebot de l´escriptora, Lluís Albert, o l´estudiosa de la vida i obra de l´escriptora, Irene Muñoz. "Són actes senzills però carregats de simbolisme, tant ella com tota la seva família sempre ha mantingut el lligam amb la vila", ha explicat l´alcalde de l´Escala, Víctor Puga. S´han previst presentacions de llibres, lectures dramatitzades, conferències, xerrades o una ruta guiada sobre la seva figura. A part, la Generalitat també està preparant la seva programació d´actes per commemorar aquesta efemèride i que es faran arreu del territori català. A l´Escala, les activitats finalitzaran el 27 de gener - el mateix dia que va morir l´escriptora- amb la 4a Jornada d´estudi Caterina Albert.

Més d´un centenar de persones han assistit al tret de sortida de les activitats que es faran a l´Escala amb motiu de l´Any Caterina Albert-Víctor Català i que compten amb la col·laboració de la Institució de les Lletres Catalanes. Un any dedicat a aquesta escriptora nascuda a l´Escala que aquest 2016 fa 50 anys que va morir. Durant l´acte d´aquest diumenge, els assistents han pogut veure un audiovisual amb els seus darrers dies de vida, el seu funeral i els homenatges posteriors que es van fer en nom seu. "Va deixar una gran petjada molt important al poble. Ella va mantenir sempre els lligams amb la vila, com tota la seva família, tot i que passava gran part del temps a Barcelona", ha explicat Puga.

El segon acte que s´ha programat es farà el proper 5 de març amb la presentació del llibre ´Caterina Albert / Víctor Català´ i amb la participació d´Irene Muñoz i Gemma García. Durant els propers mesos s´han organitzat tota mena d´esdeveniments espaiats en el temps com conferències, xerrades, lectures del llibre ´Un film (3000 metres)´, recitals de poesia, l´exposició de la Festa Major o un trobades per comentar novel·les. La programació es tancarà el proper 27 de gener, la data de la seva mort, amb la 4a Jornada d´Estudi Caterina Albert / Víctor Català.