´Femme et oiseaux dans la nuit´ (´Dona i ocells a la nit´) de Joan Miró ha estat una de les obres que més expectació ha generat durant la doble subhasta d´aquest dimarts a Christies. El quadre, de grans dimensions, va ser pintat l´any 1968 i ha estat adquirit per 5,7 milions de lliures, més de 7 milions i mig d´euros. La subhasta s´ha dividit en dos grans blocs, un corresponent al període impressionista i l´altre al voltant dels surrealistes. Dins la secció dedicada als impressionistes Pablo Picasso ha estat un dels artistes més presents i el seu quadre ´Natura Morta´, pintat el mateix dia en què la localitat basca de Guernica va ser bombardejada per l´aviació nazi, el 26 d´abril del 1937, ha estat un dels més cotitzats. 7 obres de Salvador Dalí, 7 de Miró i encara una altra de Picasso han format part del bloc dedicat a l´art surrealista.

La doble subhasta d´aquest dimarts a Christie´s també incloïa d´altres mestres del període impressionista, com Cézanne, Renoir, Matisse, Le Corbusier o Rodin. Si bé Picasso ha estat un dels autors més recurrents. A més de l´obra ´Natura Morta´, un dels set quadres de Picasso subhastats en aquesta secció, ´Les mariés de la Tour Eiffel´, del pintor Marc Chagall, ha estat una de les obres més cares. S´ha venut per més de 7 milions d´euros.

Pel que fa a la secció dedicada al surrealisme, el quadre de Joan Miró ´Femme et oiseaux dans la nuit´ ha estat un dels més esperats, així com l´escultura del mateix artista ´Femme et oiseau´, o el quadre ´Tête, paysage, constellations´, pintat durant els darrers anys de vida de l´artista. No obstant això, ha estat ´Femme et oiseaux dans la nuit´ el que ha aixecat més expectació i s´ha venut finalment per 5,7 milions de lliures, més de 7 milions i mig d´euros.

El geni de Salvador Dalí també ha estat present a la subhasta. En concret, Christie´s a posat a la venda 7 quadres de l´artista empordanès. L´aquarel·la ´Le voyage fantastique´, propera al Pop Art o ´Pêcheurs au soleil´ han estat de les més aclamades.

Obres del pintor canari Òscar Domínguez, així com peces de Max Ernst i René Magritte han estat també habituals en aquesta secció.