L'any 2016 arriba carregat de novetats musicals, algunes de molt esperades. En l'escena catalana, Manel, convertit en el buc insígnia del nou pop català, treurà un nou treball discogràfic aquest abril. La banda participarà al Primavera Sound i, probablement, serà protagonista de bona part dels festivals d'estiu de casa nostra.

També a la primarvera arribarà el nou disc d'Oques Grasses i el de Quimi Portet. En aquest darrer hi huarà col·laboracions de músics com Joan Miquel Oliver o Núria Graham. Els bisbalencs Mazoni és probable que tornin a la càrrega, però en aquesta ocasió amb un disc en anglès. I ben aviat també s'espera el nou treball del cantautor valencià Pau Alabajos, que porta per títol "L´amor i la ferocitat".

Músics i bandes catalanes que canten en castellà seran alguns dels protagonistes de l'escena espanyola aquest 2016. Aquest és el cas de Love of Lesbian, que acaba d'avançar el primer videoclip del nou disc.

El barceloní Loquillo va anunciar al novembre que estava gravant nou disc amb material totalment inèdit amb temes composts per Carlos Segarra, Leiva, Sabino Méndez, Gabriel Sopeña, Igor Paskual i Mario Cobo

La gironina Monica Naranjo també torna al primer pla musical després d'un llarg temps de silenci. El 29 de gener arriba a les tendes 'Lubna', el projecte més ambiciós de la seva carrera, una òpera rock on la música està concebuda per il·lustrar la narració de múltiples històries que s'entrecreuen. Ja n'ha avançat un clip a Youtube que acumula més de mig milió de visualitzacions.

Elefantes, Quique González, Dani Martín, Bunbury o La Oreja de Van Gogh també presentaran en les properes setmanes o mesos nou disc, en molts casos molt esperats per la seva legió de fans.

I en l'escena internacional, mig planeta espera nous treballs d'U2, The Rolling Stones, Bon Jovi, Beyoncé, Kanye West, Radiohead, o Metallica.