Empordanesos per la Cultura organitza, aquest dissabte a les 11 del matí, una taula rodona sobre l´ensenyament de les arts i el seu paper en la formació professional en el camp de les arts escèniques, la música i les arts plàstiques. L´acte es farà a la Sala La Cate de Figueres i és d´accés lliure.

Per fer el debat amè i participatiu, l´entitat ha convidat a diferents ponents perquè aportin el seu punt de vista sobre la qüestió. Així, dissabte es podrà escoltar la directora del Teatre Principal d´Olot, Tena Busquets; el director del Conservatori Isaac Albéniz de Girona, Lluís Caballeria; l´actriu Cristina Cervià i el cap d´estudis de l´escola d´arts i oficis Illa de Sabadell, Xavi Garriga. "Ells ens faran partícips d´experiències en educació musical, en disseny i art visual i arts escèniques. Per a crear esperit crític, es posaran en comú diferents models i pràctiques", assenyalen. Aquest serà el pas previ a obrir un debat amb els assistents.

Aquest no és el primer debat que impulsa l´entitat figuerenca. L´any passat, amb la dissolució del Consorci del Museu de l´Empordà es van dur a terme diferent taules rodones per exposar la situació i preveure sortides alternatives amb èxit a altres poblacions.