Rafael Segovia-Winglet, artista plàstic hispanofrancès, continua amb la seva investigació centrada en la memòria de l'exili republicà a partir del seu propi àlbum familiar. L'articulació de pintura, documents d'arxiu, objectes i fotografia d'època genera un relat enriquidor. La transposició del temps històric i del temps de la memòria familiar en un temps plàstic permet que l'espectador s'aproximi de manera poètica a la Guerra Civil i a l'exili republicà.

El seu treball s'inclou ara dins la secció "Art i memòria. Propostes artístiques contemporànies" que ocupa un petit espai situat al hall del MUME de la Jonquera, on es podrán visitar dues instal·lacions: ´El tiempo se acaba´ i ´Atlas de l'exili´. La mostra s'inaugura dissabte al migdia i restarà oberta fins el 5 de juny.

L'espai Art i memòria es dedica a la mostra periòdica de propostes artístiques contemporànies que tenen com eix del seu treball les relacions entre l'art i la memòria -individual i col·lectiva- associada a fets històrics i polítics.