El grup britànic Coldplay ha publicat el seu setè àlbum, 'A head full of dreams' (Un cap ple de somnis), amb el qual la veterana formació torna a un so enèrgic, amb tocs dance i pop, aliè a la malenconia. Els onze temes d´aquest treball trenquen amb la solemnitat que destil·lava 'Ghost stories' (2014), que va recollir molt bones crítiques tot i l´acusat canvi de registre operat per la banda, que llavors va adoptar un to profund i intimista, i que ara aparquen.

Coldplay reprèn així els acords exaltats i vibrants que van marcar alguns dels seus anteriors projectes, però el que no varia és l´expectació que ha precedit aquest llançament. El popular quartet anglès va avançar alguns temes en un recent concert que van fer en un espai molt poc habitual: una església del barri londinenc de Hackney, un dels nuclis de la comunitat hipster de la capital. Res a veure amb els macroestadis que acostumen a omplir.

El fet que Chris Martin, el seu líder, deixés entreveure l´any passat en una entrevista a la BBC que 'A head full of dreams' podria ser una «culminació d´alguna cosa» -sense especificar de què- no ha fet res més que generar inquietud entre la seva legió d´adoradors, que temen que aquestes declaracions siguin presagi d´un final. En concret, el solista comparava aquest àlbum amb «l´últim llibre de [la saga de] Harry Potter o una cosa semblant».

Especulacions al marge, els nous temes semblen haver insuflat als músics les ganes de tornar-se a embarcar en una gira, cosa que no va succeir amb 'Ghost stories', que tot i això va ser el quart àlbum més venut a tot el món el 2014, amb 3,7 milions de còpies en total. Acabat d´estrenar el nou disc, ja tenen al davant un calendari ple de compromisos, que els portarà el 2016 a tocar en 20 estadis de 14 països per Europa i Llatinoamèrica. Serà el seu primer tour des de la gira que van fer després de presentar 'Mylo Xyloto', entre 2011 i 2012, que va congregar més de tres milions de persones per tot el món.

El videoclip de 'Adventure of a Lifetime', primer senzill del nou disc de Colplay.

El llançament de l´àlbum coincideix amb la notícia que Coldplay amenitzarà musicalment el descans de la Super Bowl (la final de la lliga de futbol americà, als Estats Units) el proper mes febrer, cosa que Chris Martin va definir com «el millor moment» de la carrera del grup, i va dir que se sentien «il·lusionats i honrats i encantats» de participar-hi.

El primer senzill, 'Adventure of a Lifetime', és el preludi d´una sèrie de cançons que destil·len bon rotllo. De fet, està pensat per ser tocat en directe, segons Martin, i té col·laboradors aliens al grup, entre els quals destaca Barack Obama, fan confés de la formació. Els músics van incloure un fragment de la interpretació que el president nord-americà va fer del clàssic de gospel Amazing Grace en el funeral del senador demòcrata estatal Clementa Pinckney. Aquest polític va ser assassinat el mes de juny passat amb vuit persones més en un tiroteig en una església metodista de Charleston (Carolina del Sud), un lloc històricament utilitzat per la comunitat negra d´aquesta ciutat dels EUA.

Gravat en diversos estudis de Los Angeles, Malibú i Londres, l´àlbum A head full of dreams, en el qual col·laboren Beyoncé, Noel Gallagher, Tove Lo i Merry Clayton, és «més acolorit i més alegre» que l´anterior, segons la banda, i pretén reflectir que els seus músics són «lliures i feliços».

Fundat el 1996, el grup Coldplay -integrat per Chris Martin (veu, guitarra i teclat), Jon Buckland (guitarra), Guy Berryman (baix) i Will Champion (bateria i cors)- va arribar a la fama global amb el seu àlbum de debut, 'Parachutes' (2000), i va continuar rebent el favor de la crítica amb 'A rush of blood to the head' (2002). Van seguir 'X&Y' (2005), 'Viva la vida or Death and all this friends' (2008) i 'Mylo Xyloto' (2011), fins a arribar a l´esmentat 'Ghost stories' (2014).

El grup, que ha venut arreu del món més de 50 milions de còpies, sempre ha aconseguit, amb tots els seus discos sense excepció, situar-se en algun moment al capdamunt de les llistes britàniques dels més venuts.