El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha desestimat el recurs presentat per l'exdirectora del Museu de l'Empordà de Figueres, Anna Capella, confirmant el que, en primera instància, havia resolt el Jutjat Social de Figueres: que no era competència seva. D'aquesta manera s'emplaça a la demandant a presentar un nou recurs al Suprem o bé a emprendre la via que li correspondria, la del Contenciós Administratiu. En cap cas, però, entra en el fons de l'acomiadament com va pretendre insinuar l'Ajuntament al comunicat que va enviar aquest dilluns tot negant-se a facilitar la diligència.

A l'escuet comunicat, Figueres assegurava que l'alt tribunal «ha resolt desestimar el recurs de súplica interposat per Anna Capella Molas contra la sentencia dictada pel jutjat social de Figueres en relació al seu acomiadament com a directora del Museu de l'Empordà». Recordaven, a més, que «el 21 de maig de 2015, el Jutjat ja va desestimar la demanda contra el Consorci i contra l'Ajuntament. Vist el recurs interposat, el TSJC ha confirmat íntegrament la resolució del jutjat social i, en conseqüència, resol a favor de Figueres». El que, en canvi, obviava el comunicat era que cap dels dos tribunals s'ha pronunciat mai sobre el fons de la qüestió. És a dir, si bé és cert que s'ha desestimat el recurs en cap cas s'ha determinat si l'acomiadament era improcedent o no com demanava la demandant. Així s'explicita a la resolució a la que tingut accés aquest diari malgrat que l'Ajuntament no va voler facilitar-la quan va enviar la nota de premsa. «Estimant la excepció d'incompetència de jurisdicció, per raons de matèria, i sense entrar al fons de l'assumpte, he de desestimar i desestimo la demanda interposada per Anna Capella (...) declarant la incompetència d'aquest Jutjat Social per a coneixement de la mateixa, sense perjudici del dret de l'actora a exercitar les accions que li corresponguin davant de la Jurisdicció Contenciosa-Administrativa».

Iniciar de nou el procés

Malgrat això, la demandant va presentar recurs al Superior que l'únic que ha fet ha estat desestimar-lo i ratificar el que va dir el jutjat Social. Capella ara pot emetre un nou recurs per aquesta via al Suprem o bé iniciar la via judicial recomanada en la primera resolució, un extrem que diu que estudiarà. Amb tot i sorpresa pel comunicat municipal, reitera que la justícia encara no s'ha pronuncia encara sobre el seu cessament.

D'altra banda, el centre encara no ha nomenat cap nou director tot i que preveuen fer-ho aquest any.