Era l´any 1999 quan el filòleg i traductor figuerenc David Guixeras va iniciar la seva relació professional amb l´editorial Panini Books fent correccions i traduccions de textos en vers. Fa dos anys, però, li van proposar, a ell i a la seva dona, professora de matemàtiques en un institut de secundària, Maria Roca, iniciar la primera col·lecció d´autor, amb contes infantils de creació, de l´editorial italiana. El resultat: sis volums de gran format amb set històries cadascun, en català i castellà, profusament il·lustrades per diferents artistes que han tingut una bona acollida entre el públic al qual va dirigit, nens i nens d´entre 5 i 10 anys.

El 2014 van aparèixer els primers quatre títols i enguany, els dos restants. A cada volum, els contes giren al voltant d´una temàtica concreta: Contes de Nadal; La classe dels músics; Contes per somiar; La volta al món en set escoles; Contes d´oficis i Marxem de campaments. Els autors de les històries expliquen que a l´hora d´escriure "prenem contes clàssics i els barregem amb la vida quotidiana actual". En aquest sentit, alguns arguments prenen com a punt de partida històries viscudes en primera persona com el volum dedicat als campaments.

Els sis volums de la col·lecció han estat il·lustrats per diversos artistes. Guixeras explica que inicialment es va engegar el projecte amb quatre il·lustradors -Laura Mampel; Oriol Serracant; Héctor Luis García i Aïnhoa Verdaguer- cosa que no donava massa continuïtat a l´estil, però que ara només se n´encarreguen Mampel i García que aporten dos estils "que ens agraden, un més realista i l´altre més pictòric". De fet, el pes de les il·lustracions és essencial, ja que és el primer element que fa endinsar l´infant dins la lectura.