L'Arxiu Comarcal de l'Alt Empordà ha rebut l'ingrés de la documentació de l'escola Castell de Cabrera de la Vajol (1995-2015). En total ocupa un metre lineal i inclou la correspondència del centre, la comptabilitat i nombroses dades sobre el seu funcionament així com de la ZER Les Salines, de la qual formava part, juntament amb les memòries anuals. Tota aquesta documentació ha estat transferida per la seva darrera directora, Susanna Ortiz.

L'escola Castell de Cabrera de la Vajol es va tancar al final del curs 2014-15, després de deu anys d'activitat, encara que ja havia patir un primer tancament el 1970 amb el trasllat de l'alumnat a Agullana, atesa la baixa demografia del municipi i, consegüentment, d'empadronats en edat escolar.

A partir de la seva reobertura l'any 1995, passà a formar part de la ZER les Salines amb les escoles de Maçanet de Cabrenys, Agullana, Biure i Boadella d'Empordà. L'edifici va ser construït l'any 1955 i es va bastir en un terreny que l'alcalde de l'època, Francesc Giralt Canta, havia cedit gratuïtament juntament amb els seus germans, Miquel i Maria.