Hores abans d'obrir les portes de la galeria Ventós, dissabte al vespre, l'artista Enric Bardera sentia molta curiositat per veure les cares dels primers espectadors de les seves darreres creacions. "Aquella primera impressió és la que vull capturar", deia. Veure el grau de sorpresa, emoció i, fins i tot, provocació que els despertés. La satisfacció va ser màxima en veure l'expectació generada i traduïda en una inauguració multitudinària i, certament, atrevida que va incloure el ball seductor d'una jove emulant els aparadors sensuals i vermells d'Amsterdam.

Fa uns anys, Bardera va proposar-li a una galerista de Madrid exposar peces inspirades en el tuppersex. La galerista va rebutjar l'oferiment. Fa dos anys, Lola Ventós va fer-se seu el repte i l'aventura de Bardera es va iniciar. Després d'unes sessions i de trencar algunes barreres mentals, Bardera es va adonar que "el tuppersex no és només per a dones, com es creu equivocadament". Si inicialment volia centrar les peces en el camp de l'obra gràfica, el projecte va anar evolucionant i explorant nous materials com la ceràmica, sempre partint dels objectes de joc sexual.

La mostra es divideix en diferents apartats. El primer és una sèrie de vibradors, en format vinil, tunejats com la Torre Agbar, el cap de Mickey o un coet. Bardera també s'ha inspirat en parts sensuals femenines treballant amb paper i relleu per donar més sensació d'objecte. L'artista, a més, proposa una particular ´Erotic pop-gallery' on ha transformat obres clàssiques com La maja desnuda, L'origen del món o Les senyoretes d'Avinyó en obres pop eròtic.

Finalment, l'exposició inclou uns aparells de radiografies convertits en caixes de llum on es reflecteixen roba interior femenina i un gravat de frares trobat a Santillana del Mar que estan suspesos sobre uns condons punxats. L'exposició es clou amb les sexràmiques, una sèrie de ceràmiques tot inspirant-se en objectes del tuppersex a través dels quals ha aconseguit trobar-hi, fins i tot, una mena de nou alfabet.

El procés de creació de Tuppersex ha estat dur i complex, però alhora divertit. "En el procés descobreixes coses que no t'esperaves, que tot és molt més natural del que pensem i que no té res d'underground", afirma. La mostra es pot veure fins al 9 de gener.