La Generalitat entrega documentació de Salamanca confiscada durant la Guerra Civil

Cultura ha tornat el material a 39 particulars, 3 empreses i una entitat

09.12.2015 | 07:38

El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya ha lliurat documentació confiscada durant la Guerra Civil a una cinquantena de titulars. L'Arxiu Nacional de Catalunya ha tornat la seva documentació a 39 particulars, 3 empreses i una entitat, als quals se'ls reconeix la titularitat jurídica sobre els fons, segons va informar el Departament de Cultura en un comunicat.

En la majoria de casos els encarregats de recuperar la documentació són els fills de les persones afectades però també els seus nebots, néts o besnéts. Amb el lliurament s'avança en el procés de restitució de la documentació que va ser acumulada al Centre Documental de la Memòria Històrica de Salamanca a partir de 1939.

Des de l'Arxiu Nacional de Catalunya expliquen que ja han estat identificats els titulars del 98,5 % de tots els documents tornats pel Ministeri de Cultura a Catalunya, com a resultat de la difusió pública dels noms de les persones afectades i de la intensa investigació realitzada al llarg de la 2015 sobre els "papers de Salamanca".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Les nostres subscripcions, s'assaboreixen
Enllaços recomanats: Premis cinema