Els components del grup nord-americà de rock Eagles of Death Metal, la banda que sonava a la sala Bataclan de París quan el passat 13 de novembre 3 terroristes suïcides van irrompre i van matar a 89 persones, han tornat avui a dipositar flors enfront del simbòlic local.

El tribut es produeix un dia després que el grup californià de Jesse Hughes i Josh Homme tornés a pujar a un escenari des de la matança jihadista que va costar la vida a 130 persones.

Ho van fer a l'AccorHotels Arena de París, com a convidats del grup irlandès U2, amb qui van tocar el llegendari tema de Patti Smith "People have the power" (La gent té el poder) davant 16.000 persones, deu vegades més que el públic present en seva malmès concert pel terrorisme islamista.

Posteriorment, Bono els va cedir l'escenari perquè oferissin un dels seus propis títols: "I Love you All the Time" (T'estimo tot el temps), buidant així la incògnita sobre la seva participació oficiosament anunciada en aquest concert.

"Gràcies, París, T'estimem! I gràcies U2 per donar-nos aquesta oportunitat", va dir el líder d'Eagles of Death Metal, Jesse Hughes, vestit de blanc immaculat.

Està previst que els Eagles reprenguin al febrer la gira europea que van decidir interrompre després dels atacs. En les entrevistes que han ofert aquestes setmanes, han expressat la seva voluntat de ser els primers a actuar al Bataclan quan aquesta sala reobri, cosa que els seus amos esperen que sigui possible per a finals de l'any que ve.