Aumnes de català i parelles lingüístiques van omplir el Teatre Municipal de Roses. A través dels comentaris dels contes del seu llibre Verba, non facta, en David Vila va explicar els assistents la seva percepció de la vida i el seu compromís amb la llengua. Alumnes dels cursos de català van llegir alguns d'aquests contes: El lleó, La tria, Tomàquet... A continuació es van presentar les parelles lingüístiques d'aquesta nova edició del Voluntariat per la llengua, en què s'han constituït 30 parelles.

Voluntariat per la llengua (VxL) és un programa per practicar català a través de la conversa. Es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari, que parla català fluidament, i un aprenent, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa. Des del 2004, any en què s'implementà el programa, fins ara, a Roses s'han presentat 651 parelles lingüístiques, parelles que han ajudat a aconseguir les 100.000 a les quals s'ha arribat aquesta setmana a tot Catalunya.

Els responsables de l'Oficina de Català de Roses van donar les gràcies a totes les persones que els han acompanyat en aquest projecte i que han fet possible que aquest programa estigui totalment arrelat a la població. L'acte es va celebrar dijous al teatre municipal.